Piroške iz rerne.
Piroške iz rerne, sastojci:
- 3 jajeta
- 300 gr mladog neslanog sira
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 čaša ulja
- pola čaše hladne vode
- pola čaše hladnog mleka
- kockica svežeg kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika sirćeta
- 1,200 do 1,300 gr brašna tip 400 meko
Napomena: količina brašna varira u zavisnosti od veličine jaja. Mere su čaše od 200 ml.
Piroške iz rerne, priprema:
- Polovinu brašna sipati u veću posudu. Napraviti udubljenje. Dodati izgnječen sir, kiselo mleko, mleko, vodu, ulje, so, šećer, sirće, prašak za pecivo i izmrvljen kvasac. Zamesiti fino glatko testo koje se ne lepi za ruke uz dodatak preostalog brašna.
- Testo staviti u posudu poklopiti i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati. Može i preko noći da odstoji.
- Testo razviti na tanje, pa iseći na prutiće dužine 10 cm.
- Složiti u tepsiju na pek papir.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
- Prijatno.
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!