Pita sa mesom - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Pita sa mesom - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Pita sa mesom.

Pita sa mesom, sastojci:

Potrebno je za fil:

  • 600 gr mlevenog mesa, svinjskog ili mešano junetina i svinjsko,
  • 300 gr crnog luka,
  • 500 gr kora za pitu,
  • peršunov list,
  • mast ili ulje,
  • so i
  • biber.

Za premaz kora:

  • 5 jaja,
  • 1 šolja za čaj jogurta,
  • malu šoljicu za kafu ulja i
  • malo soli.

Pita sa mesom, priprema:

  • U posudu staviti mast ili ulje i dodati iseckan crni luk i distati.
  • Dodati mleveno meso i malo vode i dinstati meso i luk kad je gotovo dodati sitno iseckan peršunov list, so i biber po ukusu.
  • Fil skloniti sa ringle da se prohladi.
  • Pripremiti masu za premazivanje kora tako što se razdvoje belanca od žumanaca i mikserom se umute belanca u čvrst sneg pa se dodaju i žumanca i šolja za čaj jogurta, malo soli, malu šoljicu za kafu ulja i sve se izmešati.
  • U podmazan pleh ili na stavljeni pek papir staviti dve kore i premazati ih filom od jaja i potom stavljati jednu po jednu koru i svaku premazati filom od jaja a na dva mesta staviti i fil od mesa.
  • Na kraju staviti opet dve kore i premazati sa premazom.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta odnosno pita je gotova kad počne da se odvaja od strana tepsije.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!