Pita sa sirom munster - Hrono ishrana na francuski način - Vulkan izdavaštvo
Pita sa sirom munster - Hrono ishrana na francuski način - Vulkan izdavaštvo

Pita sa sirom munster, za dve osobe. Pita sa sirom munster je obrok za doručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.

Munster sir se najviše proizvodi u Francuskoj, u oblasti Alzas, u gradu Munster, gde se proizvodi, fermentira i zri u lokalnom manastiru. Sir Munster se proizvodi od nepasterizovanog (sirovog) kravljeg mleka. Jakog je ukusa i mekane sredine, sa 45% masnoće, a period sazrevanja je 5 nedelja do 3 meseca. Sir munster se u ovom receptu može zameniti bilo kojim sirom sličnih karakteristika.

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca jula poklanjamo knjigu Hrono ishrana na francuski način, dr Alena Delaboa. Sa više od 50 recepata i ideja za obroke ova knjiga predstavlja ozbiljan medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma. I da najzad postanete gospodari svoje linije!

Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:

TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA

Pita sa sirom munster - Hrono ishrana na francuski način - Vulkan izdavaštvo
Pita sa sirom munster – Hrono ishrana na francuski način – Vulkan izdavaštvo

HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?

HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?

HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE

Pita sa sirom munster – Hrono ishrana na francuski način

pita sa munster sirom hrono ishrana na francuski nacin vulkan izdavastvo jpg

Pita sa sirom munster, za dve osobe. Pita sa sirom munster je obrok za doručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.

  • 2 kruga lisnatog testa (prečnika 16 cm)
  • 0,5 pakovanja sira munster (pola pakovanja je između 150 – 200 gr)
  • 10 cl pavlake (guste)
  • 1 komad žumance
  • 2 komada krompira (mala)
  • 2 glavice crvenog luka
  • so
  • biber
  1. Prethodno zagrejati rernu na 200 C.
  2. Skinuti koru sa pola sira i iseći ga na tanke listiće.
  3. Oljuštiti crveni luk i sitno ga iseckati.
  4. Staviti jedan krug lisnatog testa na kuhinjsku dasku, prekriti ga polovinom krompira, posuti lukom i odozgo staviti jedan sloj sira munster, a zatim svu pavlaku.
  5. Posoliti, pobiberiti, staviti ostatak krompira, prekriti drugim krugom testa i premazati umućenim žumancetom.
  6. Staviti u rernu i peći 25 – 30 minuta.
  7. Poslužiti toplo.
DOBRO JE ZNATI:Ovo jelo se može pripremiti uveče za sutradan. Traba prekinuti pečenje nakon 20 minuta. Sutradan ujutro, biće dovoljno da ostavite pitu u mikrotalasnoj rerni 3 – 4 minuta, da se do kraja ispeče i da je jedete vruću.

Napomena:

Ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visoke 1,70 m. Da biste odredili porciju na koju imate pravo, isecite jedan komad pite koji odgovara barem vašoj visini u centimetrima pretvorenoj u grame (na primer, jedna porcija od 170 g za osobu visoku 1,70 m).

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

SVI TEKSTOVI NA TEMU: HRONO ISHRANA

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!