Plavi strumf late zaludeo svet

17

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Zaboravite na late od cvekle, kafu od kurkume i moku u bojama duge o kojima smo nedavno pisali. Najnoviji trend u svetu je plavi strumf late.

Ovaj napitak se trenutno može popiti u Matcha Mylkbar u Melburnu, kafiću koji služi napitke i hranu za vegane.

Za razliku od raznobojnih kafi koje su postale popularne u poslednje vreme na Instagramu, plavi strumf late nije rezultat dodataka boja, već E3 žive plave alge. Ova alga spada u supernamirnice koja prema navodima stručnjaka, dovodi telo i um u balans na mnogo načina.

Tako stimuliše imuni sistem, endokrin, utiče na nerve, gastro trakt i kardio-vaskularni sistem.

Napitak se služi u dodatak limuna, đumbira, agava sirupa i kokosovog mleka, zbog čega je dobio naziv „latte“. Često je možete videte ukrašenu crvenim prahom po vrhu. Iako ova inovativna kreacija samo što je stvorena, čini se da je postala popularna širom sveta. Na samo jednoj fotografiji na Instagramu prikupila je 3.000 lajkova.

Nekoliko meseci ranije, kafa u duginim bojama je postala pravi hit, a izmislio ju je barmen iz Los Anđelela po imenu Mejson Salisburi.

Pitamo se šta je sledeći hipsterski trend u kreiranju novog ukusa kafe? To će samo vreme pokazati.

Izvor: BKTVNews, K. Mihajlović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.