Pletenica od testa – jako ukusno predjelo, može da posluži i kao glavno jelo.
Pletenica od testa – Ljiljana Stanković
Pletenica od testa – jako ukusno predjelo, može da posluži i kao glavno jelo.
- Sastojci za testo :
- 600 gr. brašna
- 1 komad kvasac (paketić)
- 3 dl mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 1 komad jaje
- 150 gr. margarina
- Sastojci za fil:
- 400 gr. mlevenog mesa
- 1 komad crnog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 komad jaje
- 5 kašika zejtina
- so (po ukusu)
- začini (po ukusu)
- U 3dl mlakog mleka staviti kvasac, so, šećer i malo brašna. Čekati da nadođe. U drugu posudu staviti jaje, ostatak brašna , margarin i polako sipati mleko s kvascem. Dobro umesiti testo, raditi ga sve dok ne prestane da se lepi na prste. Ostaviti ga da nadođe.
- Crni luk iseckati, malo propržiti i dodati mleveno meso. Dinstati ga uz povremeno dodavanje vode. Pri kraju dodati paradajz pire, so i začine po ukusu.
- Nadošlo testo premesiti i razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0.5 cm. Bočne strane testa zaseći prema unutra na trake širine 1.5cm tako da u sredini ostane dovoljno prostora za punjenje. Spoljne trake sa obe strane pravougaonika preklopiti ka unutra da fil ne bi iscurio. U sredini naneti fil od mesa, a zatim zasečene trake isplesti. Urađenu pletenicu premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni, oko 15min.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!