Pogača sa mlevenim mesom – napravila sam veliku pogaču sa mlevenim mesom, međutim, mojim ukućanima se mnogo više dopalo kada sam čašom vadila kolutove i dobila oblike, kao pogačice.
Pogača sa mlevenim mesom, sastojci:
- 250 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće, mešano), po ukusu,
- 1 glavica crnog luka,
- po ukusu so, biber, suvi začin,
- 3 jajeta,
- 2,5 dl jogurta,
- 20 kašika brašna,
- 1 kašika suvog kvasca i
- mast za dinstanje.
Pogača sa mlevenim mesom, priprema:
- Izdinstati na masti ili ulju glavicu crnog luka, sa mlevenim mesom, ja sam ovaj put koristila svinjsko meso.
- Dodati, so,biber, suvi začin.
- Ostaviti da se prohladi, a za to vreme izmešati brašno, jaja, jogurt i suvi kvasac.
- Umućenom testu dodati dinstano mesto.
- Tepsiju obložiti pek papirom i izručiti smesu.
- Pogaču peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok lepo ne porumeni.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!