Posne kiflice - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Posne kiflice - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Posne kiflice.

Posne kiflice, sastojci:

Za testo:

  • 300 ml gazirane mineralne vode,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1,5 kašičice soli,
  • 5 kašika ulja,
  • 600 g brašna.

Za premazivanje:

  • po potrebi voda,
  • po potrebi ulje.

Posne kiflice, priprema:

  • U toploj gaziranoj mineralnoj vodi razmrviti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
  • Zatim dodati 5 kašika brašna ,so, ulje i izmešati.
  • Postepeno dodavati preostalu kolačinu brašna i zamesiti testo.
  • Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, podeliti na dva dela formirajući jufke.
  • Jufke razviti oklagijom i iseći na po 8 trouglova.
  • Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek-papirom.
  • Ostaviti da odstoje dok se rerna ne zagreje.
  • Kiflice premazati vodom i peći na 180 stepeni 25 minuta.
  • Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih uljem i ostaviti da se prohlade.
  • Kiflice servirati i poslužiti.

Savet: Ukoliko želite slatku varijantu,tokom mešenja smanjite količinu soli, a kada ih isečete na trouglove, na svaki stavite džem ili pekmez.

Vreme pripreme: 90 minuta
Broj porcija: 5
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!