Posni kolač na oblandi - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Posni kolač na oblandi - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Posni kolač na oblandi – predivni starinski kolač od jednostavnih sastojaka. Orasi, džem, keks i oblanda su sastojci koji svaka domaćica ima u kući i kolač može za kratko vreme biti na vašem stolu.

Jako je ukusan, uvek ga uvrstim kad su velika slavlja i okupljanja. Može biti i postan i mrsan. Kolač koji ne izlazi iz mode!

Posni kolač na oblandi, sastojci:

Potrebno je za I fil :

  • 1 dl vode
  • 100 gr šećera
  • 250 gr oraha
  • 100 gr keksa
  • 120 gr margarina
  • nekoliko kašika džema po izboru

Potrebno za II fil :

  • 250 gr margarina
  • 200 gr prah šećera
  • 300 gr čokolade

I još je potrebno :

  • 1 list veće oblande koju treba malo skratiti
  • 100 gr crne čokolade
  • 4 kašika ulja

Posni kolač na oblandi, priprema :

  • Šećer preliti vodom i staviti da provri. Ostaviti da vri 3 minuta na tihoj vatri, pa dodati margarin isečen na manje komade. Mešati dok se ne otopi, skinutu sa ringle pa umešati mleven orah i mleven keks.
  • Oblandu premazati džemom po izboru, ali sa hrapave strane pa pokriti prvim filom.
  • Margarin umutiti penasto zajedno sa šećerom u prahu.
  • Dodati otopljenu, prohlađenu čokoladu. Odmah staviti preko prvog fila.
  • Čokoladu otopiti na pari sa uljem pa preliti ceo kolač.
  • Sutradan seći na štangle i uživati u divnom ukusu.
  • Prijatno!

Suzana Mitić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!