Posni Rozen kolač – dvobojni kolač daje savršeni ukus. Prijatan za oko ali i nepca.
Posni Rozen kolač – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Posni Rozen kolač – dvobojni kolač daje savršeni ukus. Prijatan za oko ali i nepca.
- 500 gr Rozen korica
- 1 l gusti sok od breskve
- 300 gr šećera
- 2 kesice vanilin secera
- 250 gr margarina
- 100 gr bele čokolade
- 100 gr crne čokolade
- 300 gr orah (mleveni)
- 200 gr keks (mleveni)
za glazuru:
- 150 gr čokolade
- 4 kasika ulja
- 20 gr secerne perle
- U odgovarajucoj posudi staviti sok i secer. Kad provri zakuvajte puding na uobicajeni nacin. Dodajte i vanilin secer.Skloniti s vatre i odmah dodajte margarin. Mesati dok se ne otopi. Podeliti na dva dela. U prvi deo staviti belu cokoladu i mleven keks a u drugi deo crnu cokoladu i mleven orah.
Finalni postupak:
kora,braon fi,kora,beo fil i tako redom dok ne potrosite sve sastojke.Dovoljno za jednu koru je 6 kasika fila. - Za glazuru otopite cokoladu sa uljem na laganoj vatri i preliti ceo kolac. Dekorisati secernim perlama.
- Dobro rashladiti i uzivati u ukusu.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!