Posni uštipci - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Posni uštipci - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Posni uštipci.

Posni uštipci, sastojci:

Za testo:

  • 1 kesica suvoga kvasca
  • 3,5 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1  kašika sirćeta
  • 400 g brašna

Za prženje:

  • ulje

Posni uštipci, priprema:

Testo:

  • U vanglu sipati, kvasac, vodu, šećer, so, sirće i brašno. Sastojke dobro sjedinite varjačom.
  • Testo treba da  bude gušće od smese za palačinke, ako treba dodajte još malo brašna.
  • Pokrijte  vanglu  najlonom ili kuhinjskom krpom, pa ostavite na toplom mestu da nadolazi oko 40 minuta.
  • Zagrejte ulje u  šerpi. Ja sam sipala oko pola litre ulja. Kako biste znali da je ulje dovoljno zagrejano stavite drvenu varjaču u njega. Kad se oko nje počnu formirati mehurići možete je izvaditi i početi sa prženjem.
  • Kašikom vadite testo i pržite prvo sa jedne strane, pa okrenite  da porumene i sa druge strane. Kašiku prvo umočite u čašu sa hladnom vodom, a potom u testo kako vam se ono ne bi za nju lepilo.
  • Vadite pržene uštipke rešetkastom kašikom  i ređajte na salvetu da salveta upije višak masnoće.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!