Posni uštipci.
Posni uštipci, sastojci:
Za testo:
- 1 kesica suvoga kvasca
- 3,5 dl vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika sirćeta
- 400 g brašna
Za prženje:
- ulje
Posni uštipci, priprema:
Testo:
- U vanglu sipati, kvasac, vodu, šećer, so, sirće i brašno. Sastojke dobro sjedinite varjačom.
- Testo treba da bude gušće od smese za palačinke, ako treba dodajte još malo brašna.
- Pokrijte vanglu najlonom ili kuhinjskom krpom, pa ostavite na toplom mestu da nadolazi oko 40 minuta.
- Zagrejte ulje u šerpi. Ja sam sipala oko pola litre ulja. Kako biste znali da je ulje dovoljno zagrejano stavite drvenu varjaču u njega. Kad se oko nje počnu formirati mehurići možete je izvaditi i početi sa prženjem.
- Kašikom vadite testo i pržite prvo sa jedne strane, pa okrenite da porumene i sa druge strane. Kašiku prvo umočite u čašu sa hladnom vodom, a potom u testo kako vam se ono ne bi za nju lepilo.
- Vadite pržene uštipke rešetkastom kašikom i ređajte na salvetu da salveta upije višak masnoće.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!