Proja sa sremušem

RECEPT PRIPREMILAJelica Podraščanin

Proja sa sremušem – sezona je sremuša pa evo jedan recept za proju sa sremušem.

Proja sa sremušem, sastojci:

  • 1 šolja za belu kafu jogurta,
  • 1 šolja za belu kafu mleka,
  • ½ šolje za belu kafu ulja,
  • 2 jajeta,
  • 1 šolja za belu kafu kukuruznog griza,
  • 1 šolja za belu kafu belog brašna,
  • 1 šolja za belu kafu kukuruznog brašna,
  • 1 kašičicu u vrh sode bikarbone,
  • 2 kašičice soli, i
  • 1 veza sremuša sitno iseckana.

Proja sa sremušem, priprema:

  • U dublju posudu sipati jogurt i mleko, dodati ulje, jaja i izmešati.
  • Dodati kukuruzni griz, kukuruzno brašno i belo brašno pomešano sa sodom bikabonom i izmešati i dodati iseckan sremuš.
  • Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir i peći u zagrenjanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno peći da se proja počne odvajati od tepsije i da porumeni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.