Punjena jaja – često pripremam punjena jaja za razne proslave. Količine sastojaka određujem odokativno, pa i vama savetujem da tako uradite. Jer kao što već znate-nema dva ista jajeta 😉
Punjena jaja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Punjena jaja – često pripremam punjena jaja za razne proslave. Količine sastojaka određujem odokativno, pa i vama savetujem da tako uradite. Jer kao što već znate-nema dva ista jajeta 😉
- 5 jaja
- 2 kašike ajvara
- 0,5 kašičice senfa
- majonez (po potrebi, opciono)
po ukusu:
- so
- biber
- origano
- mrvljena ljuta paprika
- beli luk u prahu
- Ukoliko ste ljubitelj mesnih prerađevina, na dno prvo možete staviti malo sitno iseckanog kulena, pa onda napuniti jaje.
- Jaja skuvati na uobičajen način-treba da budu tvrdo kuvana, kuvajte ih 13-15 minuta.
- Oljuštite ih i isecite na pola. Žumanca stavite u činijicu, izgnječite ih i dodajte navede sastojke.
- Ukoliko vam je ukus ajvara prejak, umesto jedne kašike ajvara možete staviti majonez. Količine ajvara i majoneza odredite sami kako biste dobili punjenje odgovarajuće čvrstine.
- Punjena jaja možete dekorisati sitno seckanom crvenom paprikom (svežom ili kiselom) i posuti origanom i biberom.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!