Punjene pomorandže.
Punjene pomorandže, sastojci:
- 4 pomorandže
- 2 jajeta
- 2 dl mleka
- 4 sk brašna
- 3 sk šećera+3sk šećera
- 100 g prezli ili mlevenog keksa
- 1 vanilin šećer
Punjene pomorandže, priprema:
- Vrh pomorandže odseći i kašičicom lagano izvaditi pulpu, ali paziti da se kora ne ošteti i ne probuši.
- Izvađenu pulpu izgnječiti a dobijeni sok sačuvati. Ostatak pomorandže nije potreban.
- Sok sipati u manju šerpu i zagrejati.
- I posudi izmešati: mleko, žumanca, šećer, brašno i vanilin šećer umutiti glatku masu i u laganom mlazu sipati u vreo sok uz stalno mešanje.
- Kada se krem zgusne dodati prezle ili keks i umešati.
- Belanca umutiti – dodavati šećer kašiku po kašiku, dok se ne dobije čvrst šam. Ostaviti 3 kašike šama.
- Šam dodati u krem i lagano umešati.
- Ovim nadevom puniti izdubljene pomorandže i peći u rerni 20 min na 180°c.
- Na kraju, na pečen dezert dodati kašiku šama kao dekoraciju.
- Dezert se može služiti topao ili hladan.
Dejan Ilić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!