Punjeni kiseli kupus.
Punjeni kiseli kupus, sastojci:
- 1 veća glavica kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 gr mlevenog junećeg mesa
- 200 gr dimljene mlevene junetine
- 100 gr pirinča
- malo soli
- pola kašičice belog bibera
- kašika suvog biljnog začina
- kašika dimljene začinske paprike
Punjeni kiseli kupus, priprema:
- Glavicu kupusa oprati i ocediti višak tečnosti.
- Na malo ulja propržiti dve glavice crnog luka i rendanu šargarepu.
- Dodati mleveno meso. Lagano dinstati, dodati suvu mlevenu junetinu.
- Dodati začine i pirinač.
- Kad pirinač upije svu tečnost skloniti sa ringle.
- Fil prohladiti.
- Glavicu kupusa staviti u posudu i polako odvajati po 5 – 6 listova i puniti sa filom.
- Pokriti sa listovima kupusa opet 5-6 listova, pa fil. Tako uraditi dok ima fila i listova kupusa. Ja imam tri sloja listova i fila.
- Malo pritisnuti glavicu rukama.
- U posudu sipati 1,5 l hladne vode i staviti pola kašičice suvog biljnog začina.
- Posudu poklopiti i krčkati 120 minuta na 200 stepeni u rerni.
- Posle 120 minuta posudu sa kupusom izvaditi iz rerne.
- Napraviti blagu tanju zapršku.
- Zapršku preliti preko kupusa i vratiti posudu u rernu na 15 minuta.
- Punjeni kupus poslužiti uz proju, pire krompir ili običan kačamak. Ja sam poslužila uz običan kačamak.
- Prijatno!
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!