Ražnjići sa viršlama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Ražnjići sa viršlama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Ražnjići sa viršlama – sjajna ideja za predstojeće praznike! Viršle u lisnatom testu daju savršenu kombinaciju! Probajte!

Ražnjići sa viršlama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Ražnjići sa viršlama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Ražnjići sa viršlama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

IMG 20160306 1504222

Ražnjići sa viršlama – sjajna ideja za predstojeće praznike! Viršle u lisnatom testu daju savršenu kombinaciju! Probajte!

za testo :

  • 600 ml voda
  • 1 kašičica soli
  • 900 gr brašna

za premazivanje :

  • 250 gr margarina
  • 1 komad žumance
  • 3 kašike jogurta
  • 30 gr susam
  • 3 kašike pavlake
  • 12 komada viršle
  • 1 kašičica morske soli
  1. Zamesite testo od vode,soli i brašna.Umesiti dobro testo i odmah oklagijom razvucite veliku koru.Narendati ceo margarin.Preklopiti testo prvo na tri trake a zatim savijte testo do pola s jedne strane a zatim drugu stranu preklopite preko prve.Testo ste preklopili kao pismo.Nožem zasecite ivice sa svih strana na mestima gde su preklopljene odnosno presavijene.Plastičnom kesom pokrijte testo i ostavite najmanje 20 minuta da miruje.Zbog prirodne fermentacije testo je bolje i ima mehuriće ako duže stoji odnosno miruje.Postupak preklopiti još tri puta sa istim redom presavijanja testa i sa pauzom od po 20 minuta.Obavezno testo pokrijte plastičnom kesom
    IMG 20160306 1201371 1
  2. Pobrašnjati radnu površinu i oklagijom razvijte četvrtastu koru na.Testo secite na trake po celoj dužini na otprilike oko 5 cm.Svaku traku premažite sa pavlakom i poređajte viršle jednu do druge.
    IMG 20160306 1325431
  3. Smotajte rolatić i secite na 1 cm debljine.
    IMG 20160306 1320273
  4. Svaki kolutić nataći na štapiću za ražnjice,jednog do drugog ali sa blagim razmakom.Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.Poređajte ih u plehu, premazati ih sa umućenim žumancetom i jogurtom,posuti susamom i morskom solju i peći na 200 C dok ne porumeni.

    IMG 20160306 1424132
  5. Lisnato testo obavije viršlu i zadovoljstvo je uživati u ukusu.
    IMG 20160306 1504162
  6. Divan predlog za predstojeće praznike !
    IMG 20160306 1503551
  7. Prijatno!
    IMG 20160306 1504001

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!