Bosanska pljeskavica je tradicionalni recept za jelo sa roštilja.Ukusno i hranljivo jelo pripremljeno od čistog jagnjećeg mesa.
Bosanska pljeskavica – Recepti i Kuvar online
Bosanska pljeskavica je tradicionalni recept za jelo sa roštilja.Ukusno i hranljivo jelo pripremljeno od čistog jagnjećeg mesa.
- 1 kg jagnjeće meso (mleveno)
- 200 gr so
- 2 čena beli luk
- 150 gr crni luk
- 5 gr biber (mleveni)
- Crni luk sitno iseckati. Beli luk usitniti presom. Mlevenom jagnjećem mesu, dodati sve sastojke: so, beli luk, crni luk, biber i dobro izmesiti.
- Peći na roštilju na ćumur (preporučeno), ali ako niste u prilici, onda u gril tiganju.
- Služiti u somunu, sa sezonskom salatom od paradajza, krastavca, luka, ili od zelene salate. Po želji pripremiti pomfrit ili pekarski krompir, kao prilog. Tradicionalno, uz roštilj, u Bosni se pije domaći jogurt.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!