Recept za ćufte od leblebije – Falafel se smatra nacionalnim jelom jevrejske kuhinje. Obično se služi umotan u pita hleb, sa dodatkom sveže salate, usitnjenog povrca, ljutog sosa, a posipa se i sosom od tahinija. U pojedinim delovima SAD, imaju običaj da ovo jelo zovu “national snack of Israel“.
Izvor: Maja Levaja – Blog sa receptima ukusne vegetarijanske hrane
Ćufte od leblebije – Falafel – Maja Levaja – Recepti i Kuvar online
Recept za ćufte od leblebije – Falafel se smatra nacionalnim jelom jevrejske kuhinje. Obično se služi umotan u pita hleb, sa dodatkom sveže salate, usitnjenog povrca, ljutog sosa, a posipa se i sosom od tahinija. U pojedinim delovima SAD, imaju običaj da ovo jelo zovu “national snack of Israel”.
- 500 gr leblebije (sirove)
- 1 komad crni luk (glavica luka)
- 2 čena beli luk
- 1 kašičica soda bikarbona
- so
- biber
- kim
- kari
- peršun
- korijander
- brašno
- Uveče potopiti leblebiju u vodu da prenoći. Sutradan je procediti i samleti. Dodati sitno seckan crni i beli luk, sodu bikarbonu, začine (po ukusu) i toliko brašna da od testa mogu da se oblikuju kuglice.
- Kuglice praviti manje od loptice za stoni tenis i pržiti ih u vrelom ulju.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!