Fileti oslića se ripremaju se u rerni, služe se topli, ukrašeni svežim peršunovim listovima. Za ovaj recept možete koristiti i filete neke druge vrste ribe.
Fileti oslića sa sirom – Recepti & Kuvar
Fileti oslića se ripremaju se u rerni, služe se topli, ukrašeni svežim peršunovim listovima. Za ovaj recept možete koristiti i filete neke druge vrste ribe.
- 1 kg filet oslića (ili neke druge ribe)
- 1 komad sok od limuna
- brašno
- 200 gr slanina (mesnata)
- 250 gr kačkavalj (trapist ili gauda, u listovima)
- puter
- peršunov list
- maslinovo ulje
- 5 komada paprika
- Riblje filete oprati i ostaviti da se ocede na papirnom ubrusu. Preliti limunovim sokom i ostaviti da odstoje 5 min. Filete posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju u zagrejanom tiganju, dok ne budu do pola gotovi.
- Papriku očistiti i iseći na rezance. Slaninu iseći na rezance.
- Filete ribe staviti na dno nauljenog vatrostalnog suda. Preko fileta složiti rezance paprike i slanine. Listove sira naslagati preko. Sve zaliti rastopljenim buterom. Peći u rerni na 200 C, oko 30 min, dok se sir istopi i dobije rumenu boju.
- Filete služiti tople, ukrašene svežim peršunovim lišćem.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od ribe, kliknite na link: JELA OD RIBE.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!