Leblebije ili slanutak mogu biti odlično jelo koje će vaš jelovnik učiniti raznovrsnim.
Ako preferirate meso u jelu, možete dodati neke pikantne kobasice koje će dati poseban ukus jelu.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije
Leblebije ili slanutak – Javorka Filipović
Leblebije ili slanutak mogu biti odlično jelo koje će vaš jelovnik učiniti raznovrsnim.
- 300 g slanutak (leblebija)
- 2 komada krompir
- 2 komada šargarepa
- 2 komada crni luk
- 1 komad lovorov list
- biber (nekoliko zrna)
- so (malo)
- biljnog začina
- maslinovo ulje (malo)
- 2 čena beli luk
- 1 kašika paradajz pire
- Slanutak potopiti u hladnu vodu i ostaviti preko noći da odmekne i nabubri.
- Sutradan ga procedite, dodajte mu sve ostale sastojke (osim soli i začina, to ostavite za pred kraj), nalijte mlakom vodom i krčkajte na laganoj vatri oko 90 minuta.
- Kad sve omekša, dodajte so i začin, te zapršku : maslinovo ulje zagrejte i sklonite s vatre, ubacite sitno seckani beli luk i umešajte paradajz pire.
- Možete dodati još malo vode da bi jelo bilo čorbasto. Sve ostaviti još 5 minuta da prokrčka.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!