Medeni mafini – ukus ovog kolača najviše zavisi od pekmeza/džema koji koristite. Znači, na ukus možete uticati. Koristila sam mešanu marmeladu – bundeva, jabuka, dunja, narandža, limun i vanila. Takođe je važno da koristite kvalitetnu čokoladu. Dobićete ukus koji obećava.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Medeni mafini – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Medeni mafini – ukus ovog kolača najviše zavisi od pekmeza/džema koji koristite. Znači, na ukus možete uticati. Koristila sam mešanu marmeladu – bundeva, jabuka, dunja, narandža, limun i vanila. Takođe je važno da koristite kvalitetnu čokoladu. Dobićete ukus koji obećava.
- 2 komada jaja
- 1 dl šećera
- 1 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 1 kašičica vanilin secera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica začina za medenjake
- 1 kašika kakaoa
- 3 dl brašna (1,5 šolja)
- 2 dl domaćeg pekmeza (džema, marmelade po izboru)
- Za biskvit sjedinite sve sastojke (osim džema) i umutite mikserom.
- Pleh za mafine obložite papirnim korpicama. Sipajte po 2 kašičice testa, preko stavite po 1-2 kašičice džema, pa prekrijte testom (1-2 kašičice). Pecite ih na 150 stepeni 15 minuta i 10-tak minuta na 180 stepeni.
- Za glazuru istopite vodu, čokoladu i maslac.
- Kada se sastojci sjedine, sklonite sa ringle, dodajte med i mešajte dok se on ne otopi.
- Prelijte mafine glazurom i dekorišite ih po želji.
Za one koji ne vole šarene mrvice, preporučujem lomljenu čokoladu – crnu i belu.
Kristina Gašpar
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!