Recept za omlet Confiture će, možda, pojedincima izgledati čudno… Kako upariti vazdušasti omlet sa džemom?
Međutim, kombinacija omleta od jaja i slatko kiseli voćni džem su, verujte, prava kombinacija. Ne zaboravite završni utisak, koji daje šećer u prahu, kojim se posipa gotova kombinacija… Za džem, kojim se filuje omlet, trebalo bi izabrati neki od voćnih džemova, koji nije sladak, već ima kiselkast ukus, radi kontrasta. Izbor je na vama… Napomena: recept za Omlet Confiture koji je naveden je za 1 osobu.
Omlet Confiture – Recepti i Kuvar online
Recept za omlet Confiture će, možda, pojedincima izgledati čudno… Kako upariti vazdušasti omlet sa džemom?
- 1 komad jaje (veliko)
- 1 kašika mleko
- 1 prstohvat so
- 1 kašika buter
- 1 kašika voćni džem (1 – 2 kašike)
- 0,5 kašika šećer u prahu
- Odvojite žumance od belanca. U jednoj posudi za mešanje, žumancu dodajte mleko i dobro umutite. U drugoj posudi za mešanje umutite belance u gustu penu. Penu od belanaca dodajte u umućeno žumance, vrlo laganim mešanjem (prevrtanjem), da masa ne bi izgubila vazdušast karakter.
- Zagrejte tiganj na umerenu temperaturu. Istopite buter u tiganju i sipajte masu jaja. Na umerenoj temperaturi dinstajte jaja oko 3 minuta. Temperatura ne sme da bude visoka i omlet ne sme da dobije braon ivice. Tiganj protresite i lagano odvojite omlet i okrenite ga na drugu stranu. Drugu stranu omleta, takođe, dinstajte oko 3 minuta.
- Kad je omlet gotov, prebacite ga u odgovarajući tanjir. Sredinom omleta, celom dužinom premažite voćni džem. Lagano zatvorite i pospite šećerom u prahu. Služiti odmah po pečenju, dok je omlet još topao.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!