Palačinke od heljdinog brašna, ovo jedna verzija popularnog recepta za palačinke sa heljdom – zapečene palačinke od heljdinog brašna sa sirom i kajmakom.
Izvor: Maja Levaja – Blog sa receptima ukusne vegetarijanske hrane
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Palačinke od heljdinog brašna – Maja Levaja
Palačinke od heljdinog brašna, ovo jedna verzija popularnog recepta za palačinke sa heljdom – zapečene palačinke od heljdinog brašna sa sirom i kajmakom.
Testo:
- 1 komad jaje
- 1 čaša kisele vode
- 1 kesica prašak za pecivo
- 2 kašike belog brašna tip 500
- 2 kašike brašna tip 400
- 3 kašike heljdinog brasna
- malo ulja
Fil:
- 300 gr zlatarskog sira
- 200 gr kajmaka
- 1 čaša kisela pavlaka
- 3 komada jaja
- Umutiti i ispeći 7 debljih palačinki.
- Pripremiti fil od navedenih sastojaka i po potrebi posoliti.
- Slagati u okruglu tepsiju prvo palačinku, pa sloj fila sve do poslednje palačinke. Odozgo premazati ostatkom fila i zapeći kratko toliko da palačinke upiju fil.