Palenta sa šampinjonima i sosom – Zuzana Grnja
Palenta sa šampinjonima i sosom – može biti dobar doručak, ili večera, a i prilog uz glavno jelo za ručak!
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Proja, kliknite na link: PROJA RECEPT.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Palenta sa šampinjonima i sosom – Zuzana Grnja
- 150 gr palente
- 250 gr šampinjona
- 20 gr maslaca
- 2 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- 1 kesica sosa od šampinjona
- so
- biber
- peršunov list
- Na maslacu kratko proprziti beli luk isecen na listice, isto i sampinjone i dinstati dolivajuci vino. Kada vino ispari skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.
- Palentu skuvati u 6 dl. slane vode i sipati je u plitki lim da se dobije tanki sloj (debljine prsta).
- Kada se palenta prohladi, iseci je na kocke.
- Sos pripremiti po uputstvu sa kesice.
- Na tacnu za posluzivanje sloziti polovinu kocki od palente
- Rasporediti sampinjone, te poklopiti drugom polovinom i preliti pripremljenim sosom.
- Na kraju kocke palente posuti seckanim svezim listom persuna.