Piletina sa roštilja na potugalski način, ukusno i ljuto. Pravi izbor za ručak u tople letnje dane.
Piletina sa roštilja na portugalski način – Recepti i Kuvar online
Piletina sa roštilja na potugalski način, ukusno i ljuto. Pravi izbor za ručak u tople letnje dane.
- 2 kg pileće meso
- 2 komada ljute crvene papričice
- 1 komad ljuta zelene papričica
- 3 čena beli luk
- 60 ml maslinovo ulje
- 2 kašike sok od limuna
- 1 kašika morska so
Za prilog:
- kriške limuna
- ljuti čips
- Kupite pile bez iznutrica, oko 2 kg. Dobro operite i ostavite da se ocedi. Isecite na sitne delove, i ostavite da se ocedi. Oštrim nožem zasecite kožu, na nekoliko mesta, oko 5 mm duboko.
- Priprema marinade: u blender ili manji procesor za seckanje, ubacite sok od limuna, iseckane ljute papričice, iseckani beli luk, maslinovo ulje i so. Procesirajte nekoliko puta, dok se masa lepo ne izjednači.
- Marinadu utrljajte na pileće meso, korišćenjem četkice.
- Roštilj mora da bude dobro ugrejan.
- Pecite piletinu prvo sa kožom na dole. Svaku stranu pecite oko 10 minuta, sa stalnim okretanjem, i premazivanjem sa marinadom. Kada je piletina gotova, prebacite je na veliki tanjir i umotajte samoprijanjajućom folijom, da odstoji 5 minta.
- Piletinu sa roštilja na portugalski način služite na velikom tanjiru, sa kriškama limuna i ljutim čipsom.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!