Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom je stari recept italijanske kuhinje (Straccetti di pollo). Ukusno jelo, koje se brzo sprema.
Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom – Recepti i Kuvar online
Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom je stari recept italijanske kuhinje (Straccetti di pollo). Ukusno jelo, koje se brzo sprema.
- 600 gr pileće belo meso (fileti)
- brašno
- so
- biber
- 1 čen beli luk
- belo vino
- 100 gr sušeni vrganji
- 200 gr rukola (200 gr)
- 100 gr parmezan
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- čeri paradajz
- Sušene vrganje potopiti u vodu, oko 20 minuta.
- Filete od pilećeg mesa iseći u trake. U tanjir sipati brašno. Svaku traku pilećeg mesa uvaljati u brašno. Čen belog luka očistiti i zgnječiti nožem.
- U tiganju zagrejati maslinovo ulje, na srednjoj temepraturi. Dodati čen belog luka. Dodati trake od piletine da se dinstaju. Dinstati 3 – 5 minuta. Posoliti i pobiberiti.
- Dodati vrganje, uz mešanje. Dodati nekoliko kašika vode u kojoj su vrganji stajali. Dinstati uz mešanje. Nakon 3 minuta, dodati malo belog vina, ne previše. Nastaviti dinstanje, uz mešanje. Dinstati još 3 – 5 minuta, dok se sos ne zgusne. Odstraniti čen belog luka.
- Gotovo jelo sipati na ravne tanjire, i preko staviti rukolu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Preko rukole poredati široke trake redanog parmezana. Ukrasiti isečenim čeri paradajzom.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!