Ovo je tradicionalni srpski recept. Pita zeljanica se služi topla, uz ekstra parče belog sira, jogurt ili kiselo mleko.
Pita zeljanica – Recepti i Kuvar online
Ovo je tradicionalni srpski recept. Pita zeljanica se služi topla, uz ekstra parče belog sira, jogurt ili kiselo mleko.
- 500 gr zelje
- 500 gr kore za gibanicu
- 500 gr sir beli punomasni
- 250 gr kajmak
- 3 komada jaja
- ulje (malo)
- Zelje dobro oprati i ostaviti da se ocedi. Sitno iseckati, a zatim staviti u sud, posoliti, i ostaviti da odstoji sat vremena. Nakon sat vremena, ponovo ocediti.
- Sir staviti u posudu i izgnječiti. U izgnječen sir dodati odvojena žumanca od 3 jajeta, kajmak. Belanca čvrsto ulupati. Ulupana belanca dodati u masu sira, žumanaca i kajmaka. Dodati mleko i posoliti po ukusu.
- U podmazan pleh, prvo staviti 2-3 kore kao donju osnovu. Preko njih staviti nekoliko kašika nadeva. Zatim nastaviti naizmenično. Preko nadeva 2-3 kore, pa nekoliko kašika nadeva, dok se nadev ne utroši.
- Gornji sloj kora premazati uljem, staviti u toplu rernu na 180 C, i peći oko 40 minuta.
- Služite toplo, uz jogurt ili kiselo mleko. Možete poslužiti i parče sira, po želji.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!