Punjeni uštipci – ukus šunkarice i otopljenog sira daju uštipcima neodoljiv ukus, hrskav i fin.
Punjeni uštipci – Suzana Mitić
19
Punjeni uštipci – ukus šunkarice i otopljenog sira daju uštipcima neodoljiv ukus, hrskav i fin.
Punjeni uštipci, sastojci:
- 1 komad jaje
- 5 kasika ulja
- 20 gr kvasca
- 1 kasicica šećera
- 1 kasicica soli
- 1 dl mleka
- 1 dl vode
- 300 gr brašna
- 100 gr sunkarice
- 150 gr sira
- ulje (za przenje)
Punjeni uštipci, priprema:
- Kvasac razmitite sa malo topljog mleka,secerom i nekoliko kasika brasna.
- Ostaviti 5 minuta da krene kvasac.
- Dodati so,jaje,brasno,sunkaricu isecenu na kockice,izmrvljen sir,ulje,vodu i sve zamesiti brasnom.
- Mesiti varjacom.
- Varjacom mesati testo uz dodavanje brasna.
- Testo treba da bude gusce nego za palacinke.
- Ne mora rukom da se mesi-sto mi se bas svidja.
- Osdtaviti 20 minuta da krene testo.
- Staviti da se zagreje ulje.
- U zagrejanom ulju ubaciti kasikom vadjenje ustipke.
- Kasiku umocite u vrelo ulje da se ne bi lepile.
- Treba da bude puna kasika testa.
- Prziti i sa jedne i sa druge strane.
- Za moju serpicu je bilo dovoljno 4 ustipka da se prze istovremeno,jer da ih je vise ne bi mogla da ih okrenem.
- Izvadite przene ustipke na ubrusu da bi upio visak masnoce.
- Uzivatu u ukusu uz mleko,pavlaku,jogurt ili ajvar.
- Prijatno.
Suzana Mitić
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!