Super doručak: omlet sa pečurkama i mladim lukom - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Super doručak: omlet sa pečurkama i mladim lukom - Recepti i Kuvar online - Pixabay

Super doručak: omlet sa pečurkama i mladim lukom. Omlet zapečen u rerni, izuzetna kombinacija prolećnih i letnjih ukusa!

Super doručak: omlet sa pečurkama i mladim lukom - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Super doručak: omlet sa pečurkama i mladim lukom – Recepti i Kuvar online – Pixabay

Super doručak: omlet sa pečurkama i mladim lukom – Recepti i Kuvar online

omelette 781105 640

Super doručak: omlet sa pečurkama i mladim lukom. Omlet zapečen u rerni, izuzetna kombinacija prolećnih i letnjih ukusa!

  • 350 gr pancete
  • 1 kašika putera
  • 500 gr krompira (isečenog na sitne kockice)
  • 350 gr pečurki (sveže pečurke, sitno isečene)
  • 3 komada mladi crni luk (sitno isečen)
  • 2 šolje trapista (ili sličnog sira, izrendanog)
  • 10 komada jaja
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašičica morske soli
  • mleveni biber (po ukusu)

Za podmazivanje:

  • maslinovo ulje
  1. Zagrejte rernu na 200 C stepeni.
  2. U zagrejan tiganj podmazan sa malo maslinovog ulja, poređajte tanko isečenu pancetu. Pržite dok panceta ne dobije zlatnu boju. Izvadite pancetu na papirni ubrus da se ocedi.
  3. Masnoću od prženja pancete dodajte puter. Dodajte sitno iseckani krompir i dinstajte 10 minuta. Krompir izvadite i rasporedite u sud za pečenje.
  4. U istoj masnoći prodinstajte pečurke na srednjoj temperaturi 5 do 10 minuta. Pečurke izvadite i složite u sud za pečenje preko krompira.
  5. Propržite iseckani mladi luk 1 – 2 minuta. Izvadite i složite preko pečurki u sud za pečenje.
  6. U sud za pečenje, preko luka, pospite jednu šolju izrendanog trapist sira. Preko pospite sitno iseckan pečenu pancetu.
  7. U posudi za mešenje umutite jaja, mleko i jednu kašičicu soli, dok masa ne bude kremasta. Masu sipajte u sud za pečenje. a preko nje pospite preostalu šolju rendanog trapist sira. Začiniti mlevenim biberom po ukusu.
  8. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C, između 30 i 40 minuta, dok i sredina ne bude dobro pečena. Proveriti nožem – kad nožem ubodete u sredinu, nož mora izađi čist – to je znak da je omlet pečen.
    omelette 781105 640

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!