Taljatele ligurija – ukusne taljatele… sa predivnim umakom…
Taljatele ligurija – Dragana Skular
Taljatele ligurija – ukusne taljatele… sa predivnim umakom…
Potrebni sastojci za testo:
- 350 gr blitva
- 2 komada jaja
- 1 kašičica so
- 500 gr brašna
- 3 kašike ulje
Potrebni sastojci za umak:
- 400 gr šampinjoni
- 3 komada paradajz
- 2 čen belog luka
- so
- bosiljak
- šećer (malo)
- suvi biljni začin
- ulje
Još potrebno:
- 2 kašike puter
- 100 gr kačkavalj (ili parmezana…)
- Blitvu oprati i blanširati.
- Kada se ohladi izblentirati blitvu i jaja.
- Brašno prosuti na sto, napraviti malo udubljenje pa tu sipati blendiranu blitvu sa jajaima, so i ulje.
- Zamesiti glatko testo i ostaviti oko 45 min. da se odmara.
- Za to vreme očistiti šampinjone.
- Paradajz kratko spustiti u ključalu vodu pa oljuštiti.
- Na malo ulja, kratko pržiti sitno seckan beli luk pa dodati šampinjone, kada uvri njihov sok dodati iseckan paradajz.
- Posoliti i dodati malo šećera, suvi biljni začin i bosiljak.
- Testo tanko razvući, preseči na pola i umotati u dva rolata.
- Seckati tanko rolate da biste dobili taljatele.
- U ključalu vodu ubacite taljatele, kada ispivaju kuvajte ih 2-3 minuta.
- Otopite 2 kašike putera i dodajte rendani sir, ubacite taljatele i dobro promešajte, malo posolite.
- Služite uz umak.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pasta, kliknite na link: PASTA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!