Tikvice pohovane u rerni – pohovanje nije zdravo, ali ako se radi u rerni bez ulja može biti ukusno.
Brže se sprema i nema masnoća za pohovanje.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije
Tikvice pohovane u rerni – Javorka Filipović
Tikvice pohovane u rerni – pohovanje nije zdravo, ali ako se radi u rerni bez ulja može biti ukusno.
- 1 komad tikvica
- 2 komad jaja
- 2 kašike brašno
- 2 kašike mrvice
- so (po ukusu)
- ulje (malo)
- Tikvice pripremiti kao i za obično pohovanje: oljuštiti, iseći na tanke ploškice, posoliti i ostaviti da puste vodu.
- Ocediti ih i uvaljati ih u brašno, jaja, mrvice.
- Redjati ih u pleh koji ste blago premazali četkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve-tri kapi ulja, koliko spadne sa četkice.
- Staviti ih u ugrejanu rernu na 170 stepeni.
- Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica s jedne strane, okrenite i ostavite ih da se dopeku.
Javorka Filipović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!