Tiramisu recept – polemika kako je nastao traje već vekovima, a šuška se da je ovaj ukusni desert, jako omiljen u Toskani. Verovatno jedan od najjednostavnijih i najomiljenijih recepata, fantastična poslastica sa dodatkom kafe po ukusu mnogih sladokusaca – Tiramisu recept. Tiramisu recept je jedan od najpoznatijih recepata za pripremu kolača, kako u Italiji, tako i širom sveta.
Istorija Tiramisu recepta
Originalne karakteristike Tiramisu kolača
Mi vam predstavljamo tiramisu recept po našem ukusu. Tiramisu kolač se tradicionalno pravi da bude okruglog oblika, ali je zbog ređanja piškota zgodnije koristiti pravougaoni ili kvadratni oblik kolača. Tiramisu pripada kategoriji višeslojnih kolača.
Tiramisu recept – Recepti i Kuvar online – Najukusniji Tiramisu kolač
Tiramisu recept – polemika kako je nastao traje već vekovima, a šuška se da je ovaj ukusni desert, jako omiljen u Toskani. Verovatno jedan od najjednostavnijih i najomiljenijih recepata, fantastična poslastica sa dodatkom kafe po ukusu mnogih sladokusaca – Tiramisu recept. Tiramisu recept je jedan od najpoznatijih recepata za pripremu kolača, kako u Italiji, tako i širom sveta.
Tiramisu recept - Recepti & Kuvar - Najukusniji Tiramisu kolač
Tiramisu recept - polemika kako je nastao traje već vekovima. Tiramisu recept je jedan od najpoznatijih recepata u Italiji. Ukusan kolač tiramisu, recept.
Type: dezert
Cuisine: Francuska
Keywords: tiramisu, kolac od kafe
Recipe Yield: 4 osobe
Calories: 601
Preparation Time: PT30M
Cooking Time: PT0M
Total Time: PT30M
Recipe Ingredients:
- 500 gr sir Mascarpone
- Pavesini biscuits (piškote, koliko je potrebno)
- 3 komada jaja
- 3 kašike šećera
- 6 šoljica espresso kafa (male šoljice za espresso)
- kakao prah
- konjak (ako ne jedu deca)
Recipe Instructions:
Tiramisu Recept:
- Prvo napravite kremasti deo. Odvojite žumanca od belanaca. U posudu za mućenje, dodajte žumanca i šećer. Mikserom dobro umutite da se napravi jedinstvena beličasta masa. Polako dodajte, po malo, Mascarpone sira, i nastavite da mešate mikserom, dok se ne umuti sav sir. U posebnom sudu umutite belanca u čvrstu penu. Kada su belanca umućena, bez miksera, korišćenjem velike kašike za mešanje, polako ih umešajte u masu žumanca i sira, laganim prevrtanjem.
- Pavesini biscuits (piškote) natopite u espresso kafi. Po ukusu, u espresso kafu (naročito ako kolač ne jedu deca), možete dodati jednu kašiku konjaka.
- Ređajte sloj piškota, pa sloj krema, i završite sa kremom. Gornji sloj krema dobro pospite prosejanim kakaom. Dobro ohladite i poslužite sečeno na velike kocke. Prijatno!
5
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!