Uštipci od mlevenog mesa i tikvica - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuva online
Uštipci od mlevenog mesa i tikvica - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuva online

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

ustipci od mlevenog mesa i tikvica Ljiljana Stankovic recepti i kuvar online

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike brašna
  • so i začinepo ukusu
  • pola glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 sveža paprika
  • 200 g. mešanog mlevenog mesa
  • ulje za prženje
  1. Tikvice narendati i dodati im malo soli. Ostaviti da odstoje 10 minuta, da bi otpustile vodu.
  2. U posebnoj činiji umutiti jaja i dodati isceđene tikvice.
  3. Dodati brašno, sitno isečen beo luk , crni luk i papriku. Dodati mleveno meso i so .i začine, pa viljuškom sve dobro sjediniti. Ne bi trebalo da bude gušće nego testo za palačinke.
  4. Kašikom uzimati masu i pržiti na vrelom ulju, ali pljeskavice rastanjiti da ne bi bile previše debele.
  5. Pržene stavljati na papirnu salvetu, tako da se ocede.