Raviole trikolori - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Raviole trikolori - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Raviole trikolori – za ljubitelje testenina, trikolori u krem sosu.

Raviole trikolori - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Raviole trikolori – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Raviole trikolori – Snežana Kitanović

recepti i kuvar online raviole trikolori Snezana Kitanovic

Raviole trikolori – za ljubitelje testenina, trikolori u krem sosu.

Za testo je potrebno:

  • 4 komada jaja (veća)
  • 400 gr brašno
  • 3 kašike maslinovo ulje
  • 1 kašika so
  • 50 gr spanać
  • 50 gr cvekla

Crveno i zeleno testo:

  • 1 komad jaje
  • 100 gr brašno
  • 1 kašika ulja
  • so (malo)
  • spanać (pasirani)
  • cvekla

Nadev:

  • 200 gr sira
  • 1/2 pakovanje kisela pavlaka

Umak od pavlake:

  • 2 dl kisela pavlaka
  • maslac (malo)
  • 1 kašika gustin
  • so
  • mirođija (sveža)

Žuto testo

  • 2 komada jaja
  • 200 gr brašno
  • 2 kašike ulje
  • so (malo)
  1. Za ova dva obojena testa će vam trebati još brašna jer će biti lepljivo.

    PicMonkey Collage resize2
  2. Ako je testo tvrdo dodati malo vode.
  3. Umesti ga dobro da se ne lepi za prste a zatim staviti u kese i odložiti u frižider min. pola sata, a može i preko noći kako bi se lepše razvijalo.
  4. Skuvati spanać i cveklu a zatim ih ispasirati.
  5. Ova pasta se pravi od tri testa, žutog, crvenog i zelenog a svako se pravi posebno.
  6. Nakon toga žuto testo podeliti na tri dela, takođe iseći na jednake delove zeleno i crveno testo.
  7. Istanjiti oklagijom u pravougaonik sve delove debljine oko 1 cm.
  8. Svaki gornji sloj testa namazati sa malo vode i ređati po želji.
  9. Pritisnite rukom kako bi se slojevi zalepili, a zatim seći nožem parčiće debljine 1cm.
  10. Svaki komad razvaljati oklagijom i provući kroz mašinu za testo na broju 5.
  11. Dok provlačite testo dobro brašnite da se ne bi lepilo.
  12. Na polovinu razvijenog testo stavljati male kupice nadeva ostavljajuci razmak od 3-4 cm izmedju njih, pa zatim taj “prazan” prostor premazati hladnom vodom da nam se ravioli ne bi otvarali prilikom kuvanja. Preklopiti drugom polovinom testa, malo utisnuti oko nadeva da se ivice bolje zalepe, pa reckavim tockicem (radlom) ili ostrim nozem iseci na male kvadratice.
  13. Raviole kuvati u kipućoj slanoj vodi oko 20-tak minuta.
  14. Izvaditi rupičastom kašikom i odlžiti na tanjir za serviranje.
  15. U međuvremenu pripremiti umak: na malo zagrejanog maslaca proprziti kašiku gustina, dodati kiselu pavlaku i kuvati dok se umak ne zgusne.
  16. Posoliti i pobiberiti po ukusu, staviti sitno seckanu mirođiju.
  17. Dok je sve još toplo, preliti preko pripremljenih raviola i po želji posuti sa malo naribanog parmezana.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Paste, kliknite na link: PASTE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!