Riblja čorba – Zuzana Grnja
Riblja čorba – omiljeni recept za sve koji vole ribu!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Riblja čorba – Zuzana Grnja
- 1,5 kg mešane rečne ribe
- 3-4 glavice crnog luka
- veza zeleni
- 3 čena belog luka
- 1-2 kašike začinske paprike
- 5 dl kuvanog paradajza
- 1 kesica dodatka za riblju čorbu
- 2 dl belog vina
- so
- biber u zrnu
- lovorovog lista po ukusu
- ulja po potrebi
- Ribu ocistiti i za corbu iseci glavu, zadnji deo sa repom i deo mesa oko stomaka.
- Potom izdinstati sitno seckani crni i beli luk sa zeleni isecenom na kolutove.
- Posoliti po ukusu, dodati lovorov list, biber u zrnu i nastaviti sa dinstanjem jos oko pola sata.
- Naliti 2-3 l hladne vode, dodati zacinsku papriku razmucenu sa malo vode, uliti vino i na kraju ubaciti isecenu ribu.
- Kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta. Dodati kuvani paradajz i zacin za riblju corbu pripremljen prema uputstvu sa kesice.
- Pojacati vatru, a kad provri, ostaviti da kljuca oko 15 minuta.
- Po ukusu dodati ljutu papriku ili vinsko sirce.