Rigatoni na drugi način – Zuzana Grnja
Rigatoni na drugi način – ukusno i interesantno jelo. Gđa Zuzana Grnja je poslala pravu foto sesiju – 10 fotografija – koraka, kako spremiti ovo jelo! Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Rigatoni na drugi način – Zuzana Grnja
- 1 pakovanje rigatone testenine
- 350 gr mlevenog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 praziluk
- 2 dl kuvanog paradajza
- 2 kašike mariniranih ljuspica
- 200 gr mocarele
- 50 gr parmezana
- 1 kašičica začinske paprike
- soli (bibera i svežeg bosiljka, po potrebi i ukusu)
- Testeninu skuvati u slanoj i malo pouljenoj vodi da omeksa, ali ne da se skroz skuva. Potom je isprati hladnom vodom i ocediti.
- Na maslinovom ulju kratko proprziti praziluk iseckan na kolutove, pa dodati mleveno meso i zacine. Dinstati oko 10 minuta.
- Zatim dodati marinirane sojine ljuspice i kuvani paradajz. Ostaviti da se krcka na laganoj temperaturi dok se ne zgusne ( 10-15 min. ).
- Vatrostalnu posudu premazati uljem, testeninu poredjati uspravno i gusto jednu do druge.
- Preko testenine sipati sos od mesa i sto vise ugurati u rupe testenine, a zatim posuti rendanom mocarelom i parmezanom.
- Zapeci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok se sir ne otopi i dobije boju.
- Testeninu ostaviti da se malo prohladi, a potom je servirati sa svezim bosiljkom.