Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja
Rolat od mlevenog mesa – odlična kombinacija mesnog rolata i dimljenog kačkavalja.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 100 gr dimljenog kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika začinske paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašika mešavine začina
- kašičice polasode bikarbone
- 1 jaje
- malo ulja
- sveži list peršuna
- so i biber po ukusu i potrebi
- Persun sitno iseckati i staviti u veci sud. Dodati mleveno meso, sodu bikarbonu, zacinsku, tucanu papriku i mesavinu zacina. Posoliti, pobiberiti, dodati jaje, sitno iseckani crni i beli luk pa umesiti u kompaktnu smesu.
- Aluminijsku foliju premazati uljem, staviti pripremljenu smesu i rukom formirati pravougaonik debljine 5-7mm. Potom poredjati snite dimljenog sira i uviti u rolat.
- Vatrostalnu posudu premazati uljem, staviti rolat i peci na 180 stepeni oko 45 min.
- Pecen rolat malo prohladiti i iseci na parcad. Sluziti toplo, uz krompir pire i bareni karfiol.