Rolat sa jagodama – Ljiljana Stanković
Rolat sa jagodama – umesto jagoda može da se koristi drugo voće zavisi od sezone, pravila sam s višnjama koji je, takođe, jako ukusan kolač.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Rolat sa jagodama – Ljiljana Stanković
Rolat sa jagodama – umesto jagoda može da se koristi drugo voće zavisi od sezone, pravila sam s višnjama koji je, takođe, jako ukusan kolač.
- 250 g. margarina
- 400 g. šećera
- 100 g. čokolade
- 2 čaše jagoda
- 350 g. mleven keks
- 100 g. mlevenih oraha
- 3 lista oblande
- Listove oblande umotati u vlažnu krpu.
- Jagode očistiti od peteljke, i dobro oprati.
- Preliti ih šećerom i ostaviti nekoliko sati da puste sok.
- (Najbolje je ostaviti ih preko noći).
- Potom u šerpi pomešati omekšali margarin, čokoladu i jagode sa sokom. Neprestano mešati dok smesa ne provri a margarin i čokolada se otopi.
- Skloniti s vatre , dodati mleven keks i ostaviti da se ohladi.
- Sve lepo sjediniti mešanjem a jagode malo izgnječiti.
- Fil podeliti na tri dela. Svaki fil premazati preko jednog lista oblande i uviti u rolat.
- Ostaviti da se rolati stegnu pa ih onda seći.
- (Mogu da se koriste i smrznute jagode)
Zimi koristim smrznuto voće ili voće iz kompota