Rovita jaja i špargle stražari - Kerijen Danlop - foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen
Rovita jaja i špargle stražari - Kerijen Danlop - foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen

Rovita jaja i špargle stražari – kada je reč o rovitim kuvanim jajima, mnogo je ukusnih namirnica koje u njih možete umakati – probajte tanke roštiljske kobasice ili domaće riblje štapiće (vid. 86. str.), koje moja deca obožavaju. Znam da zvuči čudno, ali odlično idu uz rovita jaja.

Rovita jaja i špargle stražari - Kerijen Danlop - foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen
Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop – foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen

Izvor: Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop, 50 recepata za ukuse koji se pamte, Vulkan izdavaštvo

Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop

rovita jaja i spargle cuvari kerijen danlop porodicni kuvar vulkan izdavastvo photo print screen

Rovita jaja i špargle stražari – kada je reč o rovitim kuvanim jajima, mnogo je ukusnih namirnica koje u njih možete umakati – probajte tanke roštiljske kobasice ili domaće riblje štapiće (vid. 86. str.), koje moja deca obožavaju. Znam da zvuči čudno, ali odlično idu uz rovita jaja.

  • 300 gr spargli (ili jedna veza)
  • 4 komada jaja (organiskih, većih)
  • morska so (po ukusu)
  • mleveni biber (sveže mleveni)

Po želji (opciono)

  • hleb (sa hrskavom korom)
  1. Stavite veliki gril-tiganj na jaku vatru. Šparglama otkinite drvenaste krajeve pa ih ravnomerno rasporedite po tiganju i pržite 3–5 minuta uz povremeno okretanje, dok ne omekšaju.
  2. U međuvremenu, u srednju šerpu stavite jaja, prelijte ih hladnom vodom i stavite na jaku vatru. Pustite da provri, a onda smanjite vatru na tihu i kuvajte oko 3 minuta, da dobijete rovita jaja.
  3. Za to vreme pripremite stalke za jaja – rovita jaja ne mogu da čekaju!
  4. Rupičastom kašikom ih pažljivo izvadite iz šerpe i rasporedite ih na stalke, pa kašičicom nežno kucnite ljusku i odstranite vrh.
  5. Poslužite odmah uz grilovane špargle, za umakanje, so i biber kao dodatak i, po želji, hleb.
Izvor: Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop, 50 recepata za ukuse koji se pamte, Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca juna poklanjamo knjigu Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop sa 50 recepata za ukuse koji se pamte!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!