Šargarepice – Zuzana Grnja
Šargarepice – veoma interesantno oblikovano testo da izgleda kao prave šargarepice!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Šargarepice – Zuzana Grnja
- Kora:
- 400 gr brašna
- 180 gr masti
- 500 gr krem sira
- Fil:
- 300 gr mešavine za rusku salatu
- 1 dl kisele pavlake
- so
- biber
- Premaz:
- jaje
- malo crvene prehrambene boje
- Pomesati mast sa brasnom i sirom, pa zamesiti glatko testo.
- Uviti ga u providnu foliju za domacinstvo i ostaviti da odstoji u frizideru preko noci.
- Sutradan na radnoj povrsini rastanjiti testo na 1/2 cm i iseci ga na trake sirine 2,5 cm.
- Svaku traku urolati oko kupastih kalupa ( mogu se napraviti od kartona ili alu-folije ).
- Umutiti jaje i dodati malo prehrambene crvene boje te premazati testo.
- Namotane kalupe poredjati u pleh oblozen pek-papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 min. Gotovo testo izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, pa skinuti sa kalupa.
- Fil – Obariti povrce za rusku salatu posoliti, pobiberiti po ukusu, ocediti i pomesati sa pavlakom.
- Kalupe puniti pripremljenim filom, te ukrasiti mirodjijom kako bi licile na sargarepe.