Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja
Sarmice sa mesom i kajmakom – odlične sarmice za svaku priliku!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Sarmice sa mesom i kajmakom – Zuzana Grnja
- 1 glavica kelja (oko 1 kg)
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 1 dl) časa (2kisele pavlake
- 1 čaša kajmaka
- 1 struk praziluka
- 1 šolja ulja
- so
- Kelj ocistiti, odvojiti listove od korena i popariti vrelom vodom.
- Na ulju izdinstati praziluk iseckan na kolutove, dodati meso i kratko proprziti.
- Smanjiti temperaturu pa dodati kiselu pavlaku, kajmak posoliti i izmesati. Dinstati jos 4-5 minuta.
- Listove kelja ocediti i jedan po jedan filovati pripremljenom masom praveci male sarmice.
- Vatrostalnu posudu premazati uljem i redjati sarmice tako da stanu u jednom redu.
- Preliti vodom, pokriti alu-folijom i peci na 200 stepeni oko 30 minuta.