Skijatos mamac za avanturiste

9

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Grčko ostrvo Skijatos pravi je raj za turiste. Smešten u plavom Egejskom moru već godinama mami ljude sa svih strana sveta. Skijatos posetiocima željnim odmora nudi sunce, pesak i opušteno izležavanje na plažama ispred pitoresnih kućica.

Na prvi pogled reč je o mestu koje s adrenalinskom zabavom ima veze koliko i ležanje na kauču i gledanje 307. reprize mnogima omišljene serije. Međutim, jedna vrsta potencijalno opasne avanture privlači ljude na ovo ostrvo.

Naime, na rubu tamošnjeg aerodroma svakodnevno se okuplja grupica turista kako bi na svoje oči videli i na svojoj koži iskusili kako je to kad ti putnički avion proleti tik iznad glave. Razlog za to je kratka pista koja se nalazi praktički na rubu mora, zbog koje piloti moraju dobro da tempiraju svoje sletanje.

Skijatos mamac za avanturiste
Skijatos mamac za avanturiste

Snimak koju je jedan od turista objavio pre nekoliko dana izaziva trnce, a na njoj se može videti kako avioni pre sletanja prolaze nekoliko metara iznad glava okupljenih ljudi.

Da to nije preterano pametna ideja pokaže se svaki put kad snažni mlazni motori dignu u vazduh obližnji pesak i šljunak koji zasipa turiste, ali mnogi usprkos tome i tabli sa upozorenjem svejedno idu da pogledaju lokalnu „atrakciju“.

Skijatos mamac za avanturiste
Skijatos mamac za avanturiste

Preuzeto sa prijateljskog portala BKTVnews.com.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.