Sladoled recept – kako brzo do osveženja?
Sladoled recept je najtraženiji recept za osveženje u vrelim letnjim danima. Najbolje rešenje je koristiti sveže sezonsko voće i napraviti domaću poslasticu za osveženje ukućana i gostiju.
Breskva tokom celog leta nudi osveženje, bilo u svežem obliku, bilo u obliku svežih prerađevina poput sokova i sladoleda. Bogata je vitaminima i mineralima – od vitamina sadrži veću količinu vitamina A i beta karotena, a zatim B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitamin C, vitamin E, vitamin K. Od minerala i metala sadrži kalcium, magnezium, cink i gvožđe.
Sladoledi od svežeg voća su najbolje i najzdravije rešenje kako doći do brzog osveženja. Vrlo jednostavan i ukusan sladoled recept.
Sladoled od breskve, sastojci:
- 360 g sveže breskve – oljuštene, bez koštica i sečena na sitnije komade
- 30 g belog šećera
- 150 ml kisele pavlake ili gustog jogurta/kiselog mleka
- 390 gr kondenzovanog mleka
- 340 gr mleka u prahu
- 2 ml ekstrakta od vanile
- 150 ml punomasno mleko, ili po potrebi
Sladoled od breskve, priprema:
- Komadiće breskve, šećer i pavlaku, dodajte u serijama u blender i procesirajte.
- U posudi za mešanje, pomešajte mešavinu breskve, zaslađeno kondenzovano mleko , mleko u prahu, i ekstrakt vanile. Mešati dok se masa ne izjednači.
- Dosuti punomasnog mleka, po potrebi da se dobije kompatna masa.
- Masu presuti u sud za zamrzavanje.
Preporuka: ukoliko koristite mašinu za pravljenje sladoleda, biće kremastija masa gotovog sladoleda.
Pročitajte još:
Brzi sladoled – Ljiljana Stanković >>>
Poslastičarski Stracciatella sladoled – Suzana Mitić >>>
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!