Slana torta od patlidžana i špageta - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Slana torta od patlidžana i špageta - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online

Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović

Slana torta od patlidžana i špageta – Ukusno i dekorativno.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović

slana torta od patlidzana i spageta Marina Ignjatovic png

  • Sastojci:
  • 3 plava patlidžana
  • 200 gr špageta
  • 3 glavice crvenog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 šargarepa
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 3 paradajza
  • 1 jaje
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • Preliv:
  • 2 jaja
  1. Patlidžan oprati , seći na tanke listove ,posoliti i ostaviti da malo odstoje.Kada su patlidžani odstojali propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da porumene.
  2. Špagete skuvati u slanoj vodi.
  3. Sitno iseckati crveni luk , beli luk i šargarepu, pa dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne promeni boju pa potom dodati oljušteni i sitno seckani paradajz i sve mešati dok se paradajz ne raspadne i sva suvišna tečnost ispari. Pred kraj dodati suvi biljni začin, promešati i skloniti sa šporeta. U fil od mesa dodati oceđene špagete i jaje pa promešati da se sve lepo sjedini.
  4. U okruglu tepsiju veličina 24 cm, ređati u krug plavi patlidžan stim da su i ivice tepsije obložene patlidžanom. Naneti pripremljeni fil i preliti sa umućenim jajima. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći.
  5. Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi pa pažljivo okrenuti na tanjir vodeći računa da se ne rasturi.