Spanać (sos od spanaća) – Kristina Gašpar
Spanać (sos od spanaća) – spanać pripremljen na ovaj način je po meni najukusniji.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Spanać (sos od spanaća) – Kristina Gašpar
- 100 g svežeg spanaća
- 1 kašičica ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica brašna
- 1,5 dl mleka
- po ukusu: so i biber
- Spanać dobro oprati i blanširati ga u kipućoj vodi-kuvati oko 3 minuta. Ocediti vodu, iseckati ga sitno ili izblendirati sa mlekom. Iseckan beli luk propržiti nekoliko sekundi, dodati brašno, pržiti oko pola minuta, pa dodati spanać i mleko. Začiniti po ukusu i kuvati nekoliko minuta od momenta kada provri.
- Ovako pripremljen spanać možete služiti uz pohovano meso, pržena jaja, omlet… Ili palačinke od krompira. Često ga služim i uz baren krompir.