- Reklame -
Naslovna Recepti Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar

Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar

0
Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Starinski domaći hleb možete pripremiti od raznih vrsta brašna. Kombinujte ona koja volite ili ona čiju upotrebu toleriše vaš način ishrane.

Domaći hleb možete obogatiti raznim semenkama po izboru – suncokret, lan, golica… U letnjim mesecima, postupak fermentacije hleba traje kraće nego u zimskim.

Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Starinski domaći hleb možete pripremiti od raznih vrsta brašna. Kombinujte ona koja volite ili ona čiju upotrebu toleriše vaš način ishrane.

  • 2 šolje mekog crnog brašna (pšeničnog)
  • 2 šolje integralnog brasna (pšeničnog)
  • 2 šolje mekog ražanog brašna
  • 2 kašičice morske soli
  • 2 kašike kima
  • 3 šolje vode
  1. Pripremite staklenu ili porcelansku posudu za „mešenje“ hleba.
  2. Izmešajte 3 šolje brašna, 3 šolje vode i 1 kašičicu soli.
  3. Pokrijte posudu i ostavite je na toplom mestu da testo fermentiše 8-12 sati.
  4. Umešajte sve ostale sastojke – „umesite“ hleb mikserom (nastavcima za testo) ili varjačom.
  5. Modlu prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje i izlijte testo.
  6. Upakujte u kesu ili poklopite i držite hleb na toplom mestu, dok duplo ne naraste (od 6-12 sati, u zavisnosti od toga koliko je toplo u prostoriji).
  7. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta i 10-15 minuta na 170 stepeni.
Koristite čačakalica test kako biste bili sigurni da je hleb pečen.

Pečen hleb izvadite iz modle i držite na drvenoj dasci ili rešetki dok se ne ohladi.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Exit mobile version