Tajna dugog života krije se u zelenom čaju!

8

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Nije ništa novo da su čajevi riznica zdravlja, međutim, rezultati jednog istraživanje govora da je zeleni čaj „recept“ za, ne samo za zdrav, već se u njemu krije tajna dugog života.

Tajna dugog i zdravog života krije se u zelenom čaju, tvrde japanski naučnici. Istraživanje sprovedeno na uzorku od 40.000 osoba pokazalo je da su odrasle osobe, koje su dnevno pile bar pet šoljica ovog napitka, imale 16 odsto manju stopu smrtnosti i 26 odsto manji rizik za obolevanje od vaskularnih bolesti, u poređenju sa ispitanicima koji su unosili manje ovog napitka. Uočeno je i da su pozitivniji efekti izraženiji kod žena.

PROČITAJ: ŠTA JESTI PRE I POSLE VEŽBANJA

Dobro upućeni, inače, tvrde da je zeleni čaj najzdravije piće na planeti.

U Japanu se često služi posle ručka, jer osim što osvežava dah, sprečava stvaranje zubnog plaka i razmnožavanje bakterija u usnoj šupljini, pa samim tim onemogućava stvaranje karijesa.

Tajna dugog života krije se u zelenom čaju! - Pixabay
Tajna dugog života krije se u zelenom čaju! – Pixabay

Bogat je antioksidansima, posebno kvercetinom, EGCG-om i teaninom, kao i drugim sastojcima korisnim za očuvanje vitalnosti organizma. A da bi se postigao željeni efekat, svakodnevno treba piti makar dve do tri šoljice ovog napitka. Delotvoran je u očuvanju kardiovaskularnog sistema, kao i u sprečavanju nastanka dijabetesa i Alchajmerove bolesti…

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy