Toni Radić stalni saradnik i član žirija na portalu Recepti & Kuvar online

0
918
Toni Radić stalni saradnik i član žirija na portalu Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2

 

Toni Radić – kreativno inovativni kuvar i specijalista za zdravu hranu

Portal Recepti & Kuvar započeo je stalnu saradnju sa Tonijem Radićem, kreativno inovativnim kuvarom i specijalistom za zdravu hranu. G. Radić bio je i specijalni gost na dodeli nagrada za najbolji recept godine u organizaciji portala Recepti & Kuvar online. Toni Radić biće predsednik žirija za ocenjivanje recepata za mesec januar 2015., kao i stalni član žirija.

 recepti-i-kuvar-Toni-Radic-stalni-saradnik-portala  recepti-i-kuvar-Toni-Radic-stalni-saradnik-portala-03

U ponedeljak, 26.01.2015. godine, objavljujemo Intervju sa… Tonijem Radićem.

Toni Radić, kratka biografija

Rođen 19, jul 1972. Godine u Salzburgu, Austrija. Veštine kuvarskog zanata sticao od ranog detinjstva u hotelima „Salzburgerhof Zell am See”, “Hotel Bauer” „Sport Hotel Capron“ i drugim hotelima u poznatim austrijskim skijaškim centrima.

Kulinarsko usavršavanje nastavlja u francuskoj u restoranu “Country Life” u Marselju i na drugim mestima u Francuskoj i Italiji.

Bio je učenik velikih imena iz domena gastronomije kao što su: Filipe Alfonso (Francuska), Edžidio de Polo (Italija), Sigpal (Indija).

toni-radic-01 toni-radic-02 toni-radic-03


Od 2008. živi i radi u Beogradu, a u proteklie tri godine radio je u restoranima„Maderi“ i „Franš“, kao i u „Zlatnom bokalu“, „Tri šešira“, a bio je lični kuvar mnofih poznatih ličnosti iz sveta politike, sporta, biznisa i estrade. Detalji o Tonijevom radu dostupni su na www.tonikuvar.com. Objavio je više specijalizovanih kuvarskih priručnika i važi za vodećeg eksperta za zdravu i vegeterijansku ishranu. Autor je brojnih TV emisija o kuvanju i novinskih članaka u kojima razmatra razne gastronomske i nutricionističke teme. Trenutno, gostuje na kanalima TV Pink i Grand.
Godine 2006. Toni je držao seminar za kuvare u pripremanju zdrave, vegeterijanske hrane na kome su polaznici, Tonijevi učenici, bili šefovi kuhinja iz hotela „Metropolis“ u Portorožu, iz hotela-rezidencije „Brdo kod Kranja“, iz hotela „Habakuk“ u Mariboru i hotela „Lav“ u Ljubljani i mnogi drugi.

Recepti & Kuvar online tim