Trljanica je tradicionalna salata i jedna od omiljenih salata sa juga Srbije i od mesta do mesta postoje male razlike u pripremi ove salate.
Negde se sušene paprike samo malo popare, pa iseckaju, negde se prvo malo oprle na otvorenom plamenu, pa se onda istucaju, a negde obare, ocede pa iseckaju.
Kažu da je to sirotinjska salata, jer sadrži samo paprike i praziluk. Moji koreni su iz “Pirot“ i ovako je mi pripremamo…
Trljanica – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Trljanica je tradicionalna salata i jedna od omiljenih salata sa juga Srbije i od mesta do mesta postoje male razlike u pripremi ove salate.
- 1 veći struk praziluka (sitno iseckan)
- 5-6 kom suvih paprika (po mogućstvu ljutih)
- so
- ulje
- Praziluk očistiti, sitno iseći i staviti u činiju.
Ljute, suve paprike malo propeći na plotni šporeta ili u rerni, sitno izdrobiti, pa i njih staviti u činiju.
Posoliti po ukusu, preliti uljem i promešati.
Salatu ostaviti malo da odstoji, pa je služiti uz vruću pogaču.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!