Varivo od kelerabe i praziluka – varivo koje se veoma brzo sprema i izuzetno je prijatnog ukusa. Možete da ga spremite zasebno kao prilog jelu ili kao sto sam ja ovog puta kuvala i meso zajedno, da bi obogatila ukus.
Količina, zavisi za koliko je osoba potrebno. Ja uvek kuvam kao da će nas ručati četvoro, pa i ako ostane, moze da se pojede i drugi dan.
Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>
Varivo od kelerabe i praziluka – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Varivo od kelerabe i praziluka – varivo koje se veoma brzo sprema i izuzetno je prijatnog ukusa. Možete da ga spremite zasebno kao prilog jelu ili kao sto sam ja ovog puta kuvala i meso zajedno, da bi obogatila ukus.
- 800 gr krtog mesa (bez kosti)
- 3 komada praziluka (sitno iseckati)
- 3 komada kelerabe (narendati na krupno rende)
- 10 ml ulja (hladno cedjenog)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- začini (po ukusu)
- Veće praziluke očistiti, oprati i iseći na manje kockice da bi se lakse izdinstalo. Veće kelerabe oljuštiti i narendati na krupno rende. Na zagrejanom ulju pržiti praziluk posoljen. Kada je postao na pola izdinstan, dodati kelerabu i nju malo prodinstati. Zatim dodati meso i sve dinstati zajedno. Dodati soli, bibera i jos nešto od začina ako volite. Ako je potrebno dolivajte po malo vode. Kada meso bude skuvano i povrće će biti gotovo i dobićete fino varivo.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!