Zečiji paprikaš na malteški način - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Zečiji paprikaš na malteški način - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Stuffat tal-fenek ili ti zečiji paprikaš je tradicionalno malteško jelo, koje možete napraviti i sami. Ovako pripremljena zečetina se topi u ustima.

Zečiji paprikaš na malteški način - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Zečiji paprikaš na malteški način – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od divljači, kliknite na link: JELA OD DIVLJAČI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zečiji paprikaš na malteški način – Ana Vuletić

zeciji paprikas na malteski nacin Ana Vuletic recepti i kuvar online

Stuffat tal-fenek ili ti zečiji paprikaš je tradicionalno Malteško jelo, koje možete napraviti i sami. Ovako pripremljena zečetina se topi u ustima.

  • 2 kg zečetine
  • 350 ml crnog vina
  • 6 kom lovora
  • 2 čena belog luka
  • 80 ml maslinovog ulja (extra virgin)
  • 1 kom crnog luka (fino seckanog)
  • 3 kašike paradajz pulpa (oljuštena, ili komadići oljušteni)
  • 1,5 l paradajz pirea
  • 250 ml vode
  • 4 kom krompira (oljuštenog i iseckanog na komade)
  • so
  • biber
  • šećer
  1. Potrebno je da zeca marinirate dan ranije i da odstoji u marinadi preko noći pre spremanja ovog jela.
  2. Ako ne kupujete već predhodno isečenog zeca, onda je potrebno da izvadite bubrege i džigericu sa strane. Isečete zeca na komade, tako što ćete, iseći prednje i zadnje noge i preseći ih na pola. Ostatak presecite na 5 delova.
  3. Stavite zečetinu, zajedno sa bubrezima i džigericom u duboku posudu i dodajte vino, 3 lovorova lista i ceo beli luk. Stavite u frižider preko noći da se marinira, tako što ćete povremeno okretati meso kako bi marinada upila sa svih strana.
  4. Procedite marinadu, a izvadite i bacite lovorov list i beli luk.
  5. Zagrejte rernu na 150°C.
  6. Na šporetu zagrejte ulje u dubokoj posudi koja može da ide u rernu. Ubacite komade zečetine da dobije braonkastu boju, rotitrajući komade mesa. Dodajte po želji bibera i soli i izvadite iz posude.
  7. Dodajte crni luk i iseckani beli luk u posudu i pržite dok ne omekša. Dodajte paradajz i tečnost od marinade i kuvajte oko minut. Potom dodajte paradajz pire i vodu i promešajte. Vratite zečetinu u posudu i dodajte isečeni krompir i 3 lovorova lista. Neka proključa i potom sklonite sa vatre. Poklopite posudu i stavite u rernu da se peče oko 2 i po – 3 sata.
Šećer dodajte ukoliko paradajz pire kisi, prstohvat u toku kuvanja će umanjiti kiselost. U sam sos možete kasnije dodati malo graška i poslužiti sa špagetama.